2016. november 19., szombat

Hormonbeállítási mizéria

Sziasztok,

Az utóbbi időben nem igazán éreztem jól magam. A munkahelyen is nagy nyomás hárult rám, mert 3 ember munkáját csinálom és a főnököm sem könnyítette meg a dolgom a különböző beszólásaival.
Múlt héten azt vettem észre, hogy fáj a mellkasom. Igazán a stressznek tudtam be. Akkor megmértem a pulzusomat és megint 100-zal dobogott a szívem. Kivettem egy nap pihit és a hétvége alatt jobban is lettem. Ezen a héten kedden viszont megint elkezdett zakatolni a szívem. Nyugalmi helyzetben 100 volt, séta közben 120-130 körül volt. Kezdtem a pajzsmirigyre is gyanakodni, de leginkább a stresszre fogtam.
Kedden voltam a műtétet követően 2. alkalommal az endokrinológusomnál.Augusztus 2-án 50 mikrogramm Letrox szedése mellett 4, 901 volt a TSH értékem, amelyet akkor 100mikrogrammra emeltünk.
A doki a következő kontrollt növemberre kérte, de én kíváncsiságból elmentem szeptember 15-én vérvételre. Akkor másfél hónapnyi 100 mikrogramm Letrox szedése mellett 4, 968 lett a TSH. Semmi változás. Fura volt. 
Időközben két menstruációm volt. Az egyik 38 napra jött meg, a következő pedig 45-re. Az utóbbi miatt már eléggé aggódtam, ezért október 26-án elmentem vérvételre, mert arra gondoltam, hogy nagyon alulműködök és azért lett ilyen hosszú a ciklusom. A vérvétel be is igazolta a dolgokat. 6,15 lett a TSH, amit levélben megírtam a pajzsmirigy dokimnak, aki írta hogy akkor emeljek a Letroxon és szedjek 125 mikrogrammot.
Nem értettem miért emelkedik így a TSH értékem. Ekkor gondolkoztam el azon, hogy szerintem én nem tartom be rendesen a használati utasításokat. A bogyót éhgyomorra kell bevenni reggel és utána minimum 30 percig nem szabad enni, inni, és én sajnos volt hogy ittam tejeskávét kis idő múlva.A kávé pedig rontja a felszívódást. Így a 125 mikrogrammot már úgy kezdtem el szedni, hogy hajnali fél6kor kinyitom a szemem, beveszem a gyógyszert és még utána 1 órát visszaalszok, ha tudok, ha nem, nem, de a lényeg, hogy egy órán át tuti nem eszek, nem iszom semmit. 
Mivel 3 hete voltam vérvételen, így nem éreztem égető szükségét, hogy elmenjek egy friss vérvételre, így ezeket a leleteket vittem a pm dokihoz kedden, de elmondtam neki, hogy nem vagyok túl jól mostanság. Szerinte szedjem tovább a 125mikrogrammot, mert ez a helyes lépés most.
Ahogy teltek a napok, én egyre rosszabbul lettem. Pénteken végül elmentem egy friss vérvételre és nagyon meglepődtem, amikor megérkezett a lelet. 0,906 lett a TSH-m!!! Már majdnem túlműködés, de még épp nem. Szóval ezért volt a rosszullétem.Túl sok a gyógyszer. Valószínű így, hogy betartok minden szabályt, így ez a mennyiség nagyon sok. Nem vagyok orvos, de én ma reggel úgy döntöttem csak 75 mikrogrammot fogok bevenni, mert ha továbbra is 100 vagy 125-öt vennék be, akkor csak romlana az értékem.

Keddenként rendel a magán endokrinológusom, akkor írok neki egy levelet, hogy ez van, és valamit azonnal írjon, hogy mennyit szedjek.
Kértem tőle most hogy sűrűbben legyen most kontroll, amíg be nem áll a hormonérték, de mondta, hogy nem tud fogadni sűrűbben, mert nagyon sokan vannak. Azért ez dühítő és elgondolkoztató. Fizetek 10ezer forintot és most nagyon nem mindegy hogy mennyit szedek így a műtétet követően. Lehet elkezdek nézelődni másik doki után, aki rendszeresen tud kontrollálni engem. Legközelebb január 10-én lesz személyes kontrollom vele.

Remélem pár napon belül megszűnik a magas pulzusom és végre újra energikus vagyok, mert ez a pár hét megint elfárasztott mind fizikálisan, de leginkább lelkileg és a párom sem viseli jól a "betegeskedésemet". 

Ha Nektek van hasonló tapasztalatotok, vagy tudtok nekem valamit tanácsolni, pl, hogy mennyi bogyót szedjek, kérlek írjátok meg.

Szép hétvégét Mindenkinek!

1 megjegyzés:

  1. Is Merkur the best shaver for - deccasino
    Merkur is one of 바카라 사이트 the top brands 메리트카지노 of Merkur Razors from Merkur that have a proven track record of providing quality 바카라 safety, quality

    VálaszTörlés